Sunday, June 5, 2011

Emitere Certificat Calificat

Emitere Certificat Calificat


ATENTIE: Continutul acestei pagini este extras din Ghidul Posesorului de CC. Documentul contine instructiunile detaliate pentru emiterea unui CC, va rugam sa il consultati inainte de completarea si trimiterea documentelor.
Documentele necesare
Declaratia / Acord , 1(un) exemplar.
Acordul / Declaratia trebuie autentificat ( incheiere de autentificare ) la un notar public sau predata personal de solicitant unui reprezentant al firmei TS. Acordul / Declaratia se completeaza on-line (în cazuri speciale se trimite prin email un formular Word ce trebuie completat) si solicitantul va primi prin email instructiuni de tiparire a acesteia. Declaratia va fi semnata de catre persoana care doreste emiterea noului certificat calificat.
Acest document poate fi completat on-line aici:
formular on-line pentru solicitare certificat calificat.
ATENTIE: Va rugam completati cu mare grija formularul on-line pentru a evita eventuale probleme ulterioare în procesarea datelor dumneavoastra, situatie care nu ar face decât sa prelungeasca perioada de emitere a certificatului.
Adresa din partea organizatiei (numai daca se doreste folosirea certificatului ca angajat al unei organizatii, adica se doreste inscrierea numelui organizatiei si functia in certificat) 1(un) exemplar.
Adresa trebuie sa contina lista persoanelor ce urmeaza sa primeasca certificate calificate, adresa de e-mail, functia, departamentul si datele de identificare ale acestor persoane.
Adresele individuale (pentru fiecare persoana în parte) se completeaza on-line împreuna cu Declaratia / Acordul de catre solicitant (daca este cazul). Adresa din partea organizatiei NU trebuie legalizata la notar, ci doar stampilata, semnata de reprezentantul legal al organizatiei si înregistrata (ca document de iesire din organizatie).
Copie act identitate, 1(un) exemplar.
Copie certificat inregistrare firma (numai daca se doreste folosirea certificatului ca angajat al unei organizatii, adica se doreste inscrierea numelui organizatiei si functia in certificat) 1(un) exemplar.
Aceaste copii NU trebuie legalizata.

Dispozitive si materiale necesare
În cazul în care solicitantul doreste emiterea unui CC pe un dispozitiv altul decât cele furnizate de firma TS, acesta trebuie sa vina cu dispozitivul împreuna cu manualele si driverele. La cererea TS trebuie furnizate documentele doveditoare ca aceste dispozitive îndeplinesc conditiile de securitate cerute de lege pentru emiterea pe acestea a CC.
Operatii suplimentare
Nu trebuie sa faceti nimic suplimentar fata de cele enumerate mai sus.
Trimiterea / predarea documentelor
Modalitati de trimitere / predare a documentelor necesare emiterii / reînnoirii / reemiterii unui certificat calificat:
Prin posta / intermediar:
Solicitantul poate expedia actele necesare emiterii / reemiterii / reînnoirii prin posta sau intermediar. La sosire toate documentele primite vor fi înregistrate si apoi predate ofiterului de înregistrare pentru procesare. În aceasta situatie subliniem înca o data necesitatea ca Declaratia / Acordul sa fie legalizata la un notar public. Restul documentelor nu trebuie legalizate.
Personal, la sediul TS
Documentele necesare emiterii / reemiterii / reînnoirii pot fi aduse la sediul TS de catre solicitant, situatie în care nu mai este nevoie de legalizarea notariala a Declaratiei / Acordului. Solicitantul va prezenta actul de identitate în original si va semna documentele în prezenta unui reprezentant TS.
Emiterea C.C.
Dupa verificarea si validarea dosarului fiecarui solicitant urmeaza procesul de emitere. Termenul maxim legal de emitere al certificatelor dupa verificarea actelor si validarea dosarului solicitantului este de 5 (cinci) zile lucratoare. Utilizatorul va fi notificat pe email atunci când noul certificat va fi emis. Certificatul este valabil 1 an de la data emiterii.
ATENTIE: Continutul acestei pagini este extras din Ghidul Posesorului de CC. Documentul contine instructiunile detaliate pentru emiterea unui CC, va rugam sa il consultati inainte de completarea si trimiterea documentelor.

comments

0 Responses to "Emitere Certificat Calificat"

Post a Comment