Sunday, June 5, 2011

Semnarea documentului de confirmare

Pentru depunerea declaratiilor fiscale on-line, dupa obtinerea si instalarea certificatului digital calificat, trebuie completat, semnat electronic si transmis catre certSIGN documentul de confirmare.

Afla mai jos cum:


Ghid video: Semnarea documentului de confirmare

1. Semnare document de confirmare ANAF - Acrobat Reader versiunea 8.2

2. Semnare document de confirmare ANAF - Acrobat Reader versiunea 9.4
Ghid pas cu pas pentru completarea documentului de confirmare

Pasul 1: Descarcarea documentului de confirmare

Se deschide o pagina de Internet Explorer


Se acceseaza site-ul ANAF (www.anaf.ro)

De aici se alege Asistenta contribuabiliDin meniul din partea stanga se alege "Toate formularele, cu explicatii"Apoi din partea stanga se cauta declaratia 150. Sub declaratia 150 este un link cate Documentul de ConfirmareSe deschide Documentul de Confirmare si se salveaza pe calculator


Pasul 2: Completarea si semnarea electronica a documentului de confirmare

Se deschide Documentul de Confirmare salvat pe calculatorSe completeaza numai campurile: Nume , Prenume (daca sunt doua prenume se separa prin cratima) CNP, E-mail din prima parte a documentului. Pentru nerezidenti se alege tara de origine si data nasterii.

Documentul se completeaza pana la sectiunea "Se confirma urmatoarele". Restul informatiilor se vor completa in mod automat si de catre certSIGN.Apoi se da click pe campul semnatura utilizatorLa "Sign As" se alege numele titularului certificatului, se verifica ca la Certificate Issuer sa fie scris certSIGN Qualified CA Class 3 apoi se apasa butonul Sign

Va aparea o fereastra care va cere sa se salveze fisierul, se va salva fisierul cu numele titularuluiVa aparea o fereastra care cere codul PIN al tokenuluiAici se introduce codul PIN si se alege OK.

Dupa introducerea codului PIN va aparea semnturaPartea de jos a documentului, "Se confirma urmatoarele" este completata automat si de catre certSIGN.


Pasul 3: Transmiterea documentului catre certSIGN

Documentul salvat cu numele titularului se trimite pe mail la adresa:

confirmare@certsign.ro

Atentie!
Nu ne asumam responsabilitatea pentru documentele transmise la o alta adresa e-mail.

comments

0 Responses to "Semnarea documentului de confirmare"

Post a Comment