Sunday, June 5, 2011

Implementarea standardelor iso iec 17799

  • Implementarea standardelor ISO/IEC 17799

Cerintele companiilor multinationale din domeniul financiar sau industrial catre furnizorii de servicii includ astazi conditii stricte de protectie a informatiilor si continuitate a afacerilor. Accesul la contractele si fondurile financiare importante se face numai de catre firmele care au specialisti pregatiti si certificati in domeniu securitatii informatiei.

Informatia, procesele, sistemele si retelele sunt bunuri importante. Confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiei pot fi esentiale pentru a mentinerea activitatii.

Din ce in ce mai mult, organizatiile, sistemele si retelele lor de informatii se confrunta cu amenintari de securitate provenind de la o gama larga de surse, inclusiv frauda asistata pe calculator, spionaj, sabotaj, vandalism, incendiu sau inundatie. Surse ale daunelor precum atacurile cu virusi ai computerelor, hacking sau obstructionarea serviciilor au devenit mai comune, mai ambitioase si din ce in ce mai sofisticate.

Oamenii reprezinta cea mai importanta resursa pe care o are o companie. Acestia trebuie pregatiti pentru a putea satisface nevoile de functionalitate in lucrul de zi cu zi. Notiunea de "training" poate fi privita, astfel, din perspectiva mai larga a procesului educational.
 
  • Cursuri de securitate informatica

Cursurile de securitate informatica se adreseaza companiilor din domeniul financiar, producatorilor de software, integratorilor de sisteme si nu numai.

Cursantii vor cunoaste si vor intelege cerintele standardului nou BS 7799:2005 (ISO 27001) - cerintele mandatare ale unui Sistem de Management al Securitatii Informatiilor, terminologia utilizata, standardele internationale utilizate ca referinta in securitatea informatiilor (cu actualizari), selectarea metodelor de securitate si etapele certificarii. Sunt tratate aspecte ale integrarii cu alte sisteme de management: calitate-mediu-securitate ocupationala.

comments

0 Responses to "Implementarea standardelor iso iec 17799"

Post a Comment